Home > Recepten

Rabarberchutney 1

500 g rabarber

1 moesappel

3 uien

4 bolletjes gember

100 g rozijnen

200 g bruine basterdsuiker

2 dl rode wijnazijn

1 theelepel kaneel

1/4 theelepel kruidnagelpoeder

1/4 theelepel foeliepoeder

peper

zout



VARIATIES:

- voeg 2 lepels chilipoeder toe.

- voeg 1 lepel fijngeknipte munt toe

- vervang de rabarber door mango of perzik of gebruik alléén moesappels
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Spoel 2 jampotjes van 450 g om met heet sodawater, spoel ze om met water en laat op een schone theedoek uitlekken, of doe ze in de afwasmachine.

Maak de rabarber schoon en snij in stukjes. Schil de appel en snij in stukjes. Snipper uien en gember.

Doe achtereenvolgens in een pan met dikke bodem: rabarber, appel, ui, gember, rozijnen, suiker, azijn, kaneel, kruidnagelpoeder, foelie, peper en zout en breng al roerend aan de kook.

Doe de deksel schuin op de pan en laat in 20 minuten zachtjes gaarkoken. Roer af en toe.

Roer met een houten lepel tot moes en laat in een open pan in 20 minuten op hoog vuur inkoken tot een stevige moes.

Schep in de potjes en sluit direct af, zet de potten 10 minuten omgekeerd op de aanrecht, keer weer om en laat afkoelen.

Opgeopend op een koele donkere plek ½ jaar houdbaar, eenmaal geopend in de koelkast 2-3 weken.