Home > Recepten

Aardappelchutney, Surinaams

500 g geraspte aardappels

3 dl azijn

3 Surinaamse pepers of 2 lepels sambal oelek

1 ui

8 tot 10 teentjes knoflook

2 dl olie

1 bouillonblokje

2 lepels djinten

2 lepels ketumbar
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Chutneys; Surinaams
  • Bron: Nel Tjon Tam Sin

Bereiding

Doe de aardappels in een grote zeef, druk flink uit, trek dan 10 minuten in azijn en druk weer uit.

Maal de peper/sambal, ui en knoflook en bak goudbruin in de olie. Doe het bouillonblokje erdoor.

Maak een papje van djinten, ketumbar en water en doe in de pan. Doe de aardappel erbij en roer 5 minuten.

Doe de deksel erop, doe het vuur uit en laat een uur staan. Doe dan in een goedsluitende fles.