Grape and apricot cream, Australische |
|
125 g gruiven 2 lepels cognac 250 g gedroogde abrikozen 1 kaneelstokje 2 dooiers 2 lepels suiker 3 dl melk 15 g gelatine 20 blauwe druiven zonder pit 250 ml slagroom |
|
BereidingMarineer 125 g druiven in 2 lepels cognac. Week 250 g gedroogde abrikozen en bewaar het vocht (2 dl). kook de abrikozen met het vocht en een pijpje kaneel, haal kaneel eruit, pureer de abrikozen door een zeef.Klop 2 dooiers mel 2 lepels suiker romig, roer er 3 dl warme melk bij en 15 g in wat water opgeloste gelatine, zeef de crème en koel af. Doe de abrikozenpuree erbij met 20 ontpitte blauwe druiven en 2 ½ dl opgeklopte slagroom. Schep in een vorm en stijf 3 uur koel op. Garneren met de cognacdruiven. |
Home > Recepten