Home > Recepten

Grape and apricot cream, Australische

125 g gruiven

2 lepels cognac

250 g gedroogde abrikozen

1 kaneelstokje

2 dooiers

2 lepels suiker

3 dl melk

15 g gelatine

20 blauwe druiven zonder pit

250 ml slagroom
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Australisch

Bereiding

Marineer 125 g druiven in 2 lepels cognac. Week 250 g gedroogde abrikozen en bewaar het vocht (2 dl). kook de abrikozen met het vocht en een pijpje kaneel, haal kaneel eruit, pureer de abrikozen door een zeef.

Klop 2 dooiers mel 2 lepels suiker romig, roer er 3 dl warme melk bij en 15 g in wat water opgeloste gelatine, zeef de crème en koel af.

Doe de abrikozenpuree erbij met 20 ontpitte blauwe druiven en 2 ½ dl opgeklopte slagroom. Schep in een vorm en stijf 3 uur koel op. Garneren met de cognacdruiven.