Home > Recepten

Bavarois van mandarijnenlikeur & krok.chocolade

50 g chocolade

16 g gelatine

4 dl mandarijnensap

70 g fijne tafelsuiker

3 eetlepels mandarijnenlikeur

1 dl slagroom

stijfgeklopte slagroom

Mandarijnensaus

2 dl mandarijnensap

30 g fijne tafelsuiker

1 eetlepel mandarijnenlikeur
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Hak de chocolade in kleine stukjes en leg ze in de diepvriezer.

Hak de bevroren chocolade in de blender tot korrels en vries deze weer in.

Week de gelatine in koud water.

Verwarm een klein deel van het het mandarijnensap met de suiker en de likeur.

Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes en de rest van het sap erdoor.

Laat het sap op een koele plaats geleiachtig worden.

Klop de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna de chocoladekorrels door het geleiachtige mandarijnensap. Schep deze bavarois in een vorm en zet deze circa 3 uur in de koelkast.

Kook voor de mandarijnensaus het mandarijnensap met de suiker in tot 1 dl siroop, roer de likeur erdoor.

Stort de bavarois op een platte schaal, giet de afgekoelde mandarijnensaus eromheen en garneer met toefjes slagroom.