Charlotte Malakoff |
|
125 g zachte boter 125 g witte basterdsuiker 1 dooier 60 g gemalen walnoten 60 g gemalen amandelen 1 l sterke koffie 1,5 dl slagroom 3 lepels Tia Maria 32 lange vingers groen rozenblad bittere chocola |
|
BereidingStrijk de onderkant van het rozengroen in met gesmolten chocola, laat volledig hard worden en trek de blaadjes eraf om chocoladeblaadjes te krijgen.Bekleed een broodblik van 1 kg met keukenfolie. Klop boter en suiker licht en romig, doe de dooier, noten en 3 lepels koffie erbij. Sla de room stijf en spatel 3 lepels door het notenmengsel. Zet de rest van de room koel weg. Meng de rest van de koffie met de Tia Maria en doop de lange vingers er snel in. Gebruik een deel om de bodem te bedekken, dan de helft van het notenmengsel erover, weer een laag lange vingers, de rest van het mengsel en de laatste lange vingers. Zet een nacht afgedekt koel weg. Stort op een schotel en smeer de room over de bovenkant, garneer met de chocoladeblaadjes. |
Home > Recepten