Charlotte russe |
|
7 g gelatine 100 g biscuits de Savoye 50 g suiker 0,25 l slagroom 2 eiwitten 0,5 dl marasquin 1/8 l slagroom 25 g suiker Een scheutje likeur erdoor en fijngesneden aardbei eventueel |
|
BereidingWeek de gelatine. Snijd de biscuits langs de kanten recht bij en plaats ze met de bovenkant tegen de wand van de vorm, zodat ze precies aansluiten.Los de gelatine en de suiker in warm water op. Klop de slagroom en de eiwitten afzonderlijk stijf. Voeg aan het eiwit 1 eetlepel suiker toe. Giet het iets afgekoelde sap al roerend bij de slagroom en spatel het stijfgeklopte eiwit en de marasquin luchtig door de massa. Roer de massa even goed door en giet ze in de vorm. Laat de pudding afkoelen, snijd de pudding gelijk met de biscuits en keer de pudding. Garneer de bovenkant met toefjes slagroom, verse vruchten of gekonfijte vruchtjes. NotitiesEen Charlottevorm is een blikken vorm met een ronde bodem en een rechte wand.Benodigdhedencharlottevorm |
Home > Recepten