Home > Recepten

Chocoladebombe

425 ml room

25 a 30 g basterdsuiker

170 g pure chocola

25 a 30 g boter

6 gescheiden eieren

geraspte chocola of gehakte noten
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Klop room en suiker niet te stijf en schep in de vorm. Bestrijk de vorm met de room m.b.v. de achterkant van een lepel, zet in de diepvries om hard te laten worden. Het kan gebeuren dat de room toch naar beneden zakt, herhaal de handeling dan als de room wat steviger is.

Mousse: breek de chocola in een kom, doe de boter erbij en zet au-bain-marie op heet, maar niet kokend water. Roer af en toe tot de chocola is gesmolten. Roer één voor één de dooiers erdoor, haal dan van het vuur.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep met een metalen lepel door de wat afgekoelde chocola. Schenk in de kom met bevroren room en laat in een nacht bevriezen.

Haal 2 uur voor opdienen de vorm eraf door hem in heet water te dompelen, en met een pannenkoekmes langs de wanden te gaan.

Zet een schaal of bord boven op de vorm en draai snel om, de bombe moet er makkelijk uitglijden.

Voor serveren geraspte chocola of gehakte nootjes erover strooien.

Notities

Een ijspudding. Gebruik een kom van 1,7 l inhoud die (als je de bombe wil bewaren) ingevroren kan worden, de bombe blijft weken goed in de diepvries