Home > Recepten

Chocolademousse met vanilleijs

500 g pure chocolade

6 eieren

800 ml slagroom

60 g fijne tafelsuiker

200 ml slagroom

1 l vanilleijs

kerstgarnering
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 2u15
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie, voeg zo nodig een scheutje water of room toe. Breek een ei in een kommetje en roer het door de vloeibare chocolade. Roer op deze wijze alle eieren door de chocolade. Klop 800 ml slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de chocolademassa. Laat deze chocolademousse circa 2 uur in de koelkast opstijven.

Klop voor de garnering de slagroom lobbig, voeg naar smaak suiker toe.

Verdeel de chocolademousse in acht kleine, gekoelde schaaltjes en schep een bol vanilleijs in het midden. Garneer met een toef slagroom en kerstfiguurtjes.