Home > Recepten

Es durian (doeriansorbet)

500 g doerian

500 g suiker

2 dl mineraalwater

2 dl droge witte wijn

5 eiwitten

sap van 3 citroenen

250 g honing voor de saus

250 g kumquats voor de saus

33 ml bruine rum voor de saus
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

375 gram suiker met de witte wijn en het mineraalwater aan de kook brengen zodat de suiker oplost en laten afkoelen.

Het vruchtvlees van de durian in de keukenmachine pureren. Het sap van de citroenen en de afgekoelde suikeroplossing hieraan toevoegen en goed vermengen.

De eiwitten met de resterende suiker stevig opslaan en met het geheel vermengen. De massa in de ijsmachine doen. Bewaren in de diepvries.

Honing/kumquat-saus

De kumquats in vier stukjes verdelen. De rum en honing hieraan toevoegen en gedurende 3 minuten zachtjes laten koken.

Het geheel door een zeef gieten. De kumquats eveneens door de zeef drukken.