Home > Recepten

Fruitspiesjes van de barbecue, exotisch

4 ananasschijven

1 blikje lychees

250 g aardbeien

1 lepel vloeibare honing

1 citroen

2 lepels tropische limonadesiroop (Karvan Cevitam)

8 sateprikkers
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Barbecue
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij elke ananasschijf in 6 stukken.

Giet de lychees af en vang 2 lepels sap op.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Rijg achtereen aan de spiesjes: ananas, aardbei, lychee, ananas, aardbei, lychee, ananas, aardbei.

Roer honing en lycheesap door elkaar.

Pers de citroen uit en meng met de limonadesiroop tot een saus.

Bestrijk de spiezen met het honingmengsel en rooster de spiesjes 5 minuten, af en toe keren. Leg op 4 bordjes en sprenkel de saus erover.