Home > Recepten

Kiwi met abrikozensaus, gefrituurde

125 g zelfrijzend bakmeel

1 lepel amandelspijs

1,5 dl water

4 kiwi's

50 g gedroogde abrikozen

sinaasappelsap

vanillesuiker

sinaasappe
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: G.J.Stuut

Bereiding

Klop een beslag van 125 gr zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel amandelspijs en 1 1/2 dl water.

Schil 4 kiwi's, dompel ze in het beslag en frituur ze in 4 minuten op 170°C.

Kook 50 gr gedroogde geweekte abrikozen 5 minuten in een bodem water.

Pureer de abrikozen en breng de saus met wat sinaasappelsap en vanillesuiker op smaak.

Snijd de kiwi's doormidden en serveer ze met de saus.

Garneer het geheel met een schijfje sinaasappel.