Home > Recepten

Grand dessert (cake met bosvruchtensaus en ijs)

4 roombotercakejes

4 lepels bosvruchtensaus

6 lepels crème de cassis

200 g cappucino-bavarois

4 sneeuwkransjes (koekjes)

fruit naar keuze

witte chocolade-ijs

aardbeienijs

slagroom

munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: NOS-TT Kerstrecepten 1999

Bereiding

Prik met een vork gaatjes in 4 roomboter cakejes. Maak 4 eetlepels bosvruchtensaus met 6 eetlepels crème de cassis warm op een matig vuur. Schenk de saus geleidelijk over de cakejes.

Doe 200 gram cappucino bavarois in een spuitzak en spuit toefjes op 4 sneeuwkransjes.

Fruit naar keuze in mooie plakken snijden.

Op 4 grote borden de cakejes, sneeuwkransjes en het fruit schikken met 2 bolletjes witte chocoladeijs en 1 bolletje aardbeienijs.

Garneer het grand dessert met slagroom en een takje munt.



Dit is maar een suggestie. Gebruik uw fantasie!