Home > Recepten

Irish whiskeytrifle

5 dl melk

1 vanillestokje gesplitst

3 eieren

25 g suiker

1 taartbodem

frambozenjam

1,5 dl Ierse whiskey

500 g fruit

3 dl room

cocktailkersen

amandelschaafsel
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Iers

Bereiding

Kook melk met het vanillestokje en laat iets afkoelen.

Meng eieren en suiker, roer de melk zonder stokje er geleidelijk door. Laat op zeer laag vuur indikken. Zet weg, af en toe omroeren.

Halveer de taartbodem in de lengte, smeer in met jam en zet weer in elkaar.

Snij in plakken en bedek bodem en zijkanten van een grote schaal. Bedruip met 2/3 van de whiskey.

Snij het geschilde fruit in plakken en bedruppel met de rest van de whiskey, leg op de bodem en versdeel de eiercreme erover. Enkele uren in de koelkast zetten.

Voor het serveren de stijfgeklopte room erop strijken. Garneren met de kersen en de amandelschilfers.