Khan um kluk (Thaise kokosflensjes) |
|
6 dl kokosmelk 100 g rijstebloem 3 eieren 125 g suiker 60 g klapper zout groene kleurstof rode kleurstof plantaardige olie |
|
BereidingDoe de kokosmelk in een beslagkom, voeg de bloem en de schuimig geklopte eieren toe en meng alles goed.Klop er dan de suiker door tot deze is opgelost. Roer de helft van de kokosrasp en het zout erdoor en verdeel het beslag in gelijke porties. Kleur ze groen, roze en naturel. Vet een koekenpan in en laat hem matig heet worden. Giet 1 volle eetlepel beslag in de pan, laat dit uitlopen en bak tot er bruine vlekjes aan de onderkant van het flensje komen. Keer het en bak de andere kant ook kort. Bak zo ook de andere flensjes en houd ze intussen warm. Rol ieder flensje stijf op, schik ze naar kleur op een bord en bestrooi ze met de rest van de kokos. Serveer ze warm of op kamertemperatuur. |
Home > Recepten