Koffiegeleitjes met gember-roomsaus |
|
20 g koffie 5 blaadjes gelatine 70 g witte basterdsuiker 2 lepels koffielikeur 75 g mokkaboontjes 2 lepels gembersiroop 125 ml slagroom 1 theelepel sla-olie om in te vetten |
|
BereidingZet met 4 dl water koffie.Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water, knijp goed uit en roer door de hete koffie. Roer de suiker erin en laat oplossen. Roer de koffielikeur erdoor en laat het mengsel tot kamertemp afkoelen. Bestrijk de vormpjes dun met olie. Schenk de koffie erin en doe in elk kopje 3 mokkaboontjes. Laat in de koelkast 1.5 uur opstijven. Sla de slagroom halfstijf. Roer de gembersiroop erdoor. Dompel de vormpjes in heet water, leg er bordjes op en stort de geleitjes. Schenk de room eromheen en garneer met de rest van de mokkaboontjes. Benodigdheden4 kopjes of timbaaltjes van 1,5 dl. |
Home > Recepten