Home > Recepten

Koninginnepudding (broodpudding)

4 sneetjes witbrood

2 eieren

2,5 dl melk

rasp van 1 citroen

25 g suiker

3 lepels frambozenjam

50 g fijne kristalsuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: gulden-gulden

Bereiding

Snijd de korstjes van het brood af en verdeel het in kleine blokjes.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Laat de melk heet worden en klop de dooiers erdoor. Voeg vervolgens de blokjes brood, de citroenrasp en de suiker erbij en meng alles goed dooreen.

Doe de massa over in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal 45 minuten in een oven van 160°C.

Bestrijk de pudding met een laagje jam en voorzie het geheel van een schuimkop, die u maakt door de eiwitten stijf te kloppen en te vermengen met 50 g fijne kristalsuiker.

Zet de pudding nog 15 minuten in de oven, zodat de schuimkop knapperig en heel lichtbruin van kleur wordt.