Home > Recepten

Millefeuille met frambozen

4 plakjes bladerdeeg

3 lepels suiker

400 g frambozen

1 zakje vanillesuiker

2 lepels frambozenlikeur eventueel

2 dl creme fraiche of slagroom

poedersuiker

4 takjes munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten

Bereiding

Ontdooi het deeg. Snij de plakjes eenmaal diagonaal door. Gebruik 4 driehoekjes als deksel, bestrijk die dun met water en bestrooi met suiker. Bak alle driehoekjes 15-20 minuten op 220°.

Breng 3 lepels water en 2 lepels suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit.

Wrijf 300 g frambozen door de zeef (door een foodprocessor worden ze bitter!), roer vanillesuiker, suikerwater en eventuele likeur erdoor.

Klop crème fraîche met 1 lepel poedersuiker stijf, doe er 1/3 deel puree door.

Snij het bladerdeeg een keer door (er komen dus 16 driehoekjes). Schep op de niet-besuikerde driehoekjes een lepel room met enkele hele frambozen. Zet 3 driehoekjes op elkaar en dek af met een besuikerd dekseltje. Zet een mille-feuille op een bord, bestrooi met poedersuiker en schep de saus ernaast. Garneren met een blaadje munt en frambozen.

Notities

Lekker met frambozenijs