Millefeuille met frambozen |
|
4 plakjes bladerdeeg 3 lepels suiker 400 g frambozen 1 zakje vanillesuiker 2 lepels frambozenlikeur eventueel 2 dl creme fraiche of slagroom poedersuiker 4 takjes munt |
|
BereidingOntdooi het deeg. Snij de plakjes eenmaal diagonaal door. Gebruik 4 driehoekjes als deksel, bestrijk die dun met water en bestrooi met suiker. Bak alle driehoekjes 15-20 minuten op 220°.Breng 3 lepels water en 2 lepels suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit. Wrijf 300 g frambozen door de zeef (door een foodprocessor worden ze bitter!), roer vanillesuiker, suikerwater en eventuele likeur erdoor. Klop crème fraîche met 1 lepel poedersuiker stijf, doe er 1/3 deel puree door. Snij het bladerdeeg een keer door (er komen dus 16 driehoekjes). Schep op de niet-besuikerde driehoekjes een lepel room met enkele hele frambozen. Zet 3 driehoekjes op elkaar en dek af met een besuikerd dekseltje. Zet een mille-feuille op een bord, bestrooi met poedersuiker en schep de saus ernaast. Garneren met een blaadje munt en frambozen. NotitiesLekker met frambozenijs |
Home > Recepten