Notentaart met ijs |
|
100 g gepelde hazelnoten 100 g boter 80 g suiker 125 g bloem 2 dl slagroom 2 lepels Amaretto ¾ l ijs poedersuiker |
|
BereidingRooster de noten in een droge koekenpan lichtbruin en laat op een bord afkoelen. Maal op 8 na alle noten fijn.Klop de boter met 50 g suiker romig en wit. Zeef de bloem boven een kom, voeg 75 g gemalen noten toe en kneed met het botermengsel tot deeg. Maak 2 cirkels van 20 cm, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 minuten op 190° lichtbruin. Snij 1 cirkel in 8 punten en laat afkoelen. De andere cirkel is de taartboden. Klop de room stijf met 2 lepels suiker. Spatel de rest van de noten en de likeur erdoor. Leg de hele taartbodem op een schaal, strijk ¾ van de notenroom erover. Schep er 8 bollen ijs op, leg op elke bol schuin (dakpansgewijs) een taartpunt. Strooi er poedersuiker over en garneer elke punt met room en een hazelnoot. |
Home > Recepten