Home > Recepten

Notentaart met ijs

100 g gepelde hazelnoten

100 g boter

80 g suiker

125 g bloem

2 dl slagroom

2 lepels Amaretto

¾ l ijs

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Gebak

Bereiding

Rooster de noten in een droge koekenpan lichtbruin en laat op een bord afkoelen. Maal op 8 na alle noten fijn.

Klop de boter met 50 g suiker romig en wit. Zeef de bloem boven een kom, voeg 75 g gemalen noten toe en kneed met het botermengsel tot deeg. Maak 2 cirkels van 20 cm, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20 minuten op 190° lichtbruin.

Snij 1 cirkel in 8 punten en laat afkoelen. De andere cirkel is de taartboden.

Klop de room stijf met 2 lepels suiker. Spatel de rest van de noten en de likeur erdoor.

Leg de hele taartbodem op een schaal, strijk ¾ van de notenroom erover. Schep er 8 bollen ijs op, leg op elke bol schuin (dakpansgewijs) een taartpunt. Strooi er poedersuiker over en garneer elke punt met room en een hazelnoot.