Home > Recepten

Sinaasappelroomsoesjes

50 g boter

zout

60 g bloem

4 blaadjes gelatine

2 sinaasappels

250 ml slagroom

2 lepels suiker

1 dl vanillevla

2 eieren

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Breng 1 liter water aan de kook, smelt de boter erin. Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot een bal deeg ontstaat. Roer van het vuur af één voor één de eieren erdoor.

Schep met een dessertlepel 20 bergjes deeg op de bakplaat en bak in 15-20 minuten bruin, na 10 minuten de oven op 200° zetten. Na afloop oven uitzetten en de soesjes nog 5 minuten laten staan, dan op een rooster leggen en laten afkoelen.

Week de gelatine 5 minuten in een kom ruim koud water.

Rasp de schil van 1 sinaasappel, pers de sinaasappels uit en meet 1.5 dl sap af.

Breng 2 lepels water aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend de gelatine op in het water. Roer het sinaasappelsap erdoor en laat lobbig worden.

Klop 1.5 dl slagroom stijf met 1 lepel suiker.

Roer het sinaasappelmengsel door de vla, spatel slagroom en rasp erdoor en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Snij de soesjes aan de zijkant open. Klop de sinaasappelroom door met een mixer of garde, doe in de spuitzak en spuit in de soesjes. Klop de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf.

Verdeel de soesjes over 4 bordjes, bestrooi met poedersuiker. Garneer met slagroom. Eventueel garneren met zilverpilletjes.