Stoofpeertjes 2 |
|
1 kaneelstokje kruidnagels jeneverbessen 1 laurierblaadje 1 vanillestokje stoofperen 1 fles rode port rode wijn suiker naar smaak |
|
BereidingBind in een gaasje(16tje) een kaneelstokje, wat kruidnagels, een paar jeneverbessen, een laurierblaadje en een vanilllestokje waaruit het merg is geschrapt, merg gewoon bij de peren doen, niet in het gaasje.Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis, zet ze op met 1 fles rode port aangevuld met rode wijn tot ze onderstaan. Breng aan de kook en laat ze op zeer zacht vuur sudderen tot ze zacht zijn maar niet stukgekookt. Zeef de peren, vang het vocht op, verwijder het gaasje met kruiden. Doe het vocht terug in de pan en laat zonodig inkoken tot het wat stroperig is, proef of er suiker bij moet, doe de peren in een schaal en schenk het vocht erover. |
Home > Recepten