Vijgen met chocolade/karamel-saus en tongabonenijs |
|
10 verse vijgen 500 g suiker voor de saus 4 dl water voor de saus 2 lepels gezeefde cacao voor de saus 1 lepel cognac voor de saus 50 g boter voor de saus 5 tongabonen voor het ijs 1/2 l melk voor het ijs 3 dl slagroom voor het ijs 200 g suiker voor het ijs 6 dooiers voor het ijs 2 eiwitten voor de bakjes 100 g boter voor de bakjes 120 g poedersuiker voor de bakjes 100 g bloem voor de bakjes |
|
BereidingChocolade/karamel-sausMaak een drijfzand van de suiker en 2 deciliter water in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en maak een lichte karamel. Blus af met 2 deciliter koud water (pas op!). Roer de gezeefde cacao erdoor en maak af met cognac - beheerst gebruiken - en boter. Tongabonenijs Laat de tongabonen met melk, slagroom en suiker 15 minuten trekken. Meng de geklopte dooiers erdoor en laat binden. Zeef en draai er ijs van in de ijsmachine. Tuilebakjes Roer boter poedersuiker en een mespuntje zout door elkaar. Eiwit toevoegen en tenslotte de gezeefde bloem. Laat even rusten. Maak met de bolle kant van een lepel dunne koekjes op bakpapier. Bak in een oven van 180° tot goudbruin. De koekjes direct op een borrelglas tot een bakje vormen. Snij de gewassen vijgen doormidden en leg deze midden op het bord. Schenk wat saus over de vijgen. Plaats een tuilebakje met een bolletje tongabonenijs ernaast. NotitiesDrink er Rietvallei Zuid-Afrika-wijn bij |
Home > Recepten