Home > Recepten

Zoete aardappelrand

9 ons zoete aardappel geschild en geraspt

4 eieren even geklutst

4,5 dl garderoom of melk

115 g bruine suiker

115 g stroop

55 g gesmolten boter

1 theelepel kaneel

1 theelepel nootmuskaat

1 volle lepel geraspte gemberwortel

1/2 theelepel zout

3 geklopte dooiers voor de saus

115 g gezeefde poedersuiker voor de saus

¾ theelepel geraspte citroenschil voor de saus

3 lepels citroensap voor de saus

3,4 dl room
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Vet de vorm in.

Roer alle ingredienten behalve die voor de saus door elkaar, schep in de vorm en bak een uur tot het goed gerezen en stevig is.

Laat enkele minuten staan alvorens te keren.

Roer voor de saus dooiers, suiker, schil en sap door elkaar. Klop de room stijf en lepel voorzichtig door het dooiermengsel.

Schep vlak voor serveren wat over de rand en doe de rest van de saus er apart bij.

Benodigdheden

ringvorm van 1,7 l inhoud.