Asperges met zalm en krab |
|
750 gr asperges zout 150 gr gerookte zalm (snippers) 6 krabsticks 2 bosuitjes 1 eetlepel chilisaus 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel citroensap 1 theelepel suiker olie of boter om in te bakken 250 gram spaghetti |
|
BereidingSchil de asperges van de kop naar beneden en snijd het houtachtige onderste stuk weg.Snijd ze schuin in stukken van ca. 5 centimeter. Kook de aspergestukken in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Snijd intussen de zalm in reepjes en de krabsticks in schuine stukken. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Roer de chilisaus, sojasaus, citroensap en suiker door elkaar. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit olie of boter in een wok en roerbak de aspergestukjes 2 minuten. Schep er de zalm, de krabsticks en de aangeroerde saus door en laat kort doorwarmen. Serveer het geheel op een bord op een bed van spaghetti. Bestrooi met de bosui. NotitiesDrink er Pinot Blanc / Soave / Droë Steen bij |
Home > Recepten