Home > Recepten

Herby chicken cannelloni

1 lepel olijfolie voor de saus

1 teentje knoflook

1 blik tomatenstukjes (400 g)

1 theelepel gedroogde oregano

1 lepel balsamoci-azijn

1 handje basilicum in grote stukken gescheurd

wat basilicum om te garneren

zout

zwarte peper

2 lepels olijfolie voor de vulling

1 teentje knoflook voor de vulling

1 fijngehakt preitje

250 g kip in kleine stukjes

1 ei

50 g geraspte parmezaan

1 bosje salieblad

wat verse tijm

50 g Tallegio of Mozzarella in plakjes

8 velletjes voorgekookte lasagne

1 kropje andijvie

1 sinaasappel in partjes

1 bosje waterkers

1 theelepel balsamico-azijn voor de vulling
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kipgerechten; Brits
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Can't Cook Won't Cook

Bereiding

Laat een pan water koken voor de pasta. Vet een ovenbestendige schaal in.

SAUS: doe de olijfolie, knoflook, tomaat, oregano, azijn, basilicum, zout en peper in een steelpannetje en mix goed.

Breng het steelpannetje aan de kook en laat 10 minuten pruttelen totdat de inhoud dik en ingekookt is.

VULLING: verhit de olie in een koekenpan. Doe knoflook en prei erin tot het zacht wordt. Doe de kip erbij en laat het rul en bruin bakken.

Doe de lasagne in het water en laat gaar koken. Blijf roeren om te voorkomen dat de vellen tegen elkaar plakken. Haal de vellen eruit met een tang en laat in een zeef uitlekken.

Hak de salie fijn en haal de tijm van de sprietjes. Roer door de kip en breng op smaak met zout en peper.

Klop het ei en meng met de helft van de Parmezaan. Haal de kip van het vuur en roer het mengsel erdoor.

Leg een lepel kipvulling op elk velletje lasagne, spreid het uit in de lengte en rol vanaf het langste eind op. Doe in de ovenschaal met de naad omlaag.

Schep de tomatensaus over de canneloni en schik de plakjes Tallegiokaas erover. Bestrooi met de rest van de parmezaan.

Zet 3 minuten onder de grill tot de kaas smelt en bubbelt.

Verdeel de andijvie in stukjes en doe met de waterkers in een schaal.

Snij de sinaasappel uit de partjes, vang lekkend sap op en sprenkel dat over de andijvie/waterkers.

Doe de sinaasappel bij de salade, sprenkel de azijn erover en breng op smaak met zout en peper.

Garneer de canneloni met blaadjes basilicum en serveer met de salade apart.