Home > Recepten

Tortellini, Holger's

500 g tortellini

knoflookpoeder

Italiaanse keukenkruiden

dille eventueel

1 bakje gerookte spekreepjes

2 a 3 uien

peper

zout

2 pakken gezeefde tomaten

250 ml slagroom
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Holger Nathrath

Bereiding

Maak de tortellini klaar volgens de verpakking.

Doe ondertussen wat olie in een koeke- of hapjespan en fruit hierin de ui en het spek.

Doe als de tortellini gaar is de spek en de uien bij de tortellin. Voeg dan de slagroom en de gezeefde tomaten toe (2 pakken gezeefde tomaten is eigenlijk net iets teveel - als je alles toevoegt wordt het meer tortellinisoep: niet alles erbij gooien dus!).

Kruid het geheel af met behoorlijk wat knoflookpoeder (verse knoflook mag natuurlijk ook), en meerdere eetlepels Italiaanse keukenkruiden en/of dille. Breng het als laatste op smaak met wat peper & zout.

Notities

(Bjorn Hermans:) Dit recept is razend populair bij ons op de studentenflat. Dit komt waarschijnlijk omdat het erg gemakkelijk te maken is, een niet te grote afwas oplevert, en zo goed als altijd lukt.