Kip-citroen-cannelloni in citroen-roomsaus |
|
800 g kippenvlees 120 ml kipbouillon 100 g parmezaan 3 dooiers 4 theelepels citroenrasp zout peper nootmuskaat 30 g boter 15 g bloem 220 ml kipbouillon 250 ml slagroom 2 theelepels citroenrasp zout peper 80 g parmezaan 12 gedroogde niet gekookte lasagnevellen |
|
BereidingDoe het vlees in een ondiepe schaal, giet er 120 ml bouillon over en zet afgedekt 8 minuten in de magnetron (650 watt). Laat iets afkoelen. Draai tot een grof gehakt.Meng 100 g parmezaan, 3 dooiers, 4 theelepels citroenrasp, peper, zout en nootmuskaat en meng met het gehakt. Zet de boter 2 minuten in een onafgedekte schaal van 2 l op 650 watt. Klop de bloem erdoor en zet 2 minuten op 650 watt. Klop room en 220 ml bouillon erdoor. Zet 5 minuten onafgedekt op 650 watt, roer halverwege door. Roer er 2 theelepels citroenrasp, zout en peper door. Doe de lasagne met 4-5 vellen tegelijk in kokend water, kook 8-10 minuten al dente. Laat op theedoeken uitlekken en snij in tweeën. Schep er 2 lepels vulling op, rol ze dicht. Leg naast elkaar, giet de saus en kaas erover en zet afgedekt 8 minuten op 650 watt. Eventueel over meerdere schalen verdelen. |
Home > Recepten