Home > Recepten

Kip-citroen-cannelloni in citroen-roomsaus

800 g kippenvlees

120 ml kipbouillon

100 g parmezaan

3 dooiers

4 theelepels citroenrasp

zout

peper

nootmuskaat

30 g boter

15 g bloem

220 ml kipbouillon

250 ml slagroom

2 theelepels citroenrasp

zout

peper

80 g parmezaan

12 gedroogde niet gekookte lasagnevellen
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kipgerechten; Sausjes; Magnetron

Bereiding

Doe het vlees in een ondiepe schaal, giet er 120 ml bouillon over en zet afgedekt 8 minuten in de magnetron (650 watt). Laat iets afkoelen. Draai tot een grof gehakt.

Meng 100 g parmezaan, 3 dooiers, 4 theelepels citroenrasp, peper, zout en nootmuskaat en meng met het gehakt.

Zet de boter 2 minuten in een onafgedekte schaal van 2 l op 650 watt. Klop de bloem erdoor en zet 2 minuten op 650 watt.

Klop room en 220 ml bouillon erdoor. Zet 5 minuten onafgedekt op 650 watt, roer halverwege door.

Roer er 2 theelepels citroenrasp, zout en peper door.

Doe de lasagne met 4-5 vellen tegelijk in kokend water, kook 8-10 minuten al dente. Laat op theedoeken uitlekken en snij in tweeën.

Schep er 2 lepels vulling op, rol ze dicht. Leg naast elkaar, giet de saus en kaas erover en zet afgedekt 8 minuten op 650 watt. Eventueel over meerdere schalen verdelen.