Home > Recepten

Knoflook-pompoenravioli

200 g patentbloem

2 eieren

zout

3 lepels gehakte koriander

takjes koriander

4 ongepelde tenen knoflook

450 g pompoen zonder schil en zaad

125 g ricotta

4 halve zongedroogde tomaten op olie

2 lepels olie van de tomaten

peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren

Bereiding

Draai bloem, eieren, zout en de koriander in de keukenmachine tot het goed gemengd is. Kneed het dan 5 minuten. Wikkel in plastic folie en leg 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°. Leg de knoflook op de bakplaat en zet 10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Stoom de pompoen in 5-8 minuten gaar en laat goed uitlekken. Pel de knoflook en pureer met de pompoen, Ricotta en tomaten, breng op smaak met peper.

Verdeel de pasta in 4 stukken en rol ze (in de pastamachine) zo dun mogelijk uit. Leg op een schone droge theedoek tot ze iets gedroogd zijn. Steek er dan 36 gekartelde rondjes uit van 7 cm doorsnee.

Schep een theel. vulling op 18 rondjes, bevochtig de randen met wat water en leg er een pastarondje op. Druk de randen stevig aan.

Breng een pan met ruim water aan de kook, laat de ravioli 3-4 minuten zachtjes koken. Afgieten en goed uit laten lekken.

Schep om met de olie van de zongedroogde tomaten, garneer met wat takjes koriander en serveer.