Home > Recepten

Lasagne gevuld met baconreepjes

150 g oesterzwammen

1 dunne prei

8 lasagnevellen

3 lepels olijfolie

100 g baconreepjes

zout

peper

1 lepel balsamico-azijn

1 lepel geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de oesterzwammen in reepjes.

Snij de prei in stukken van 5 cm, snij die in de lengte in reepjes.

Breng ruim water met 1 lepel olie aan de kook en kook de lasagnevellen 10 minuten.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de oesterzwammen al omscheppend 4 minuten. Hou van de preireepjes 1 lepel achter, schep de rest en de bacon door de oesterzwammen en bak nog 2 minuten.

Neem de pan van het vuur en roer de balsamico erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Leg op elk bord 1 lasagnevel, schep op elk vel 1 lepel oesterzwammengsel, leg er weer een vel op, verdeel de rest van het zwammengsel erover. Strooi de achtergehouden prei en de Parmezaanse kaas erover.