Pasta met broccoli uit Sicilië |
|
1 hapjespan 1 schaal 1 ui 4 ansjovisfilets 500 gram broccoli 50 gram rozijnen 300 gram macaroni 40 gram pijnboompitten 75 gram geraspte pecorino 400 gram gepelde tomaten in blokjes 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel verse fijngehakte basilicum zout water |
|
BereidingLaat de rozijnen ca. 5 minuten in warm water weken.Snij kleine broccoliroosjes van de strook en kook deze in weinig water met zout beetgaar. Snij de ui in vieren en snij die stukken vervolgens in plakjes. Hak de ansjovis fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui even aan. Schep de ansjovis erdoor en voeg de tomaten met vocht toe en laat de saus ca. 15 minuten sudderen. Kook intussen de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de broccoli, rozijnen en pijnboompitten aan de saus toe en warm de saus nog circa 5 minuten door. Giet de macaroni af en schep deze in een schaal. Schep de broccolisaus erover. Strooi de basilicum en kaas erover. |
Home > Recepten