Home > Recepten

Pasta met pomodoribasilicumsaus

350 g knoflookbasilicumpasta

olijfolie

zout

2 sjalotjes

50 g mager rookspek

100 g champignons

250 g kipfilet

4 eetlepels olijfolie

1 glas witte wijn

4 dl pomodoribasilicum
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes; Italiaans
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Pel voor de saus de sjalotjes en snijd ze fijn. Snijd het spek in fijne blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes.

Breng een pan met ruim water met een scheutje olijfolie en zout aan de kook. Kook de pasta hierin volgens voorschrift beetgaar. Giet hem af en laat uitlekken.

Verhit in een braadpan voor de saus 2 eetlepels olijfolie en fruit de sjalot en de spekblokjes erin; schenk de wijn erbij en laat deze op halfhoog vuur inkoken.

Bak intussen in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie de kipreepjes gaar en lichtbruin. Laat ze uitlekken.

Voeg de wijn en pomodoribasilicum met de champignons aan het spekmengsel toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Schep de kipreepjes en de pasta door de saus en verwarm alles kort.

Schep de pasta op vier verwarmde borden en geef er een gemengde sla komkommer bij.

Notities

Kant-en-klare tomatensauzen zijn lekker en gemakkelijk. Je kunt ze verwarmen en bij pasta serveren, maar ook kunnen ze als basis dienen voor een bijzonder gevulde saus.



Tapenade is een smeuïg mengsel van zwarte olijven met knoflook, kappertjes en (in melk geweekte) ansjovisfilets. Deze ingredienten worden gepureerd en op smaak gebracht met citroensap en olijfolie.



Deze tapenade kan dienen als beleg op toost, maar hij is ook heel lekker in andere gerechtjes.