Home > Recepten

Spaghetti Bolognese 2

200 g spaghetti

boter

250 g gehakt

2 wortels

1 ui

1 sjalotje

60 g bleekselderij

vers bieslook

2 eetlepels tomatenpuree

scheutje rode wijn

1 dl vleesfond

25 g boter

3 eidooiers

3 eetlepels geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Bereidingstijd: 1u05

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

Smeer een timbaalvorm in met boter en bekleed de wanden ringvormig met spaghetti. Bestrijk de spaghetti met geraspte oude kaas.

Vul de vorm verder met een vleesragout; bak het gehakt. Smoor gehakt, de groenten, bieslook, tomatenpuree, rode wijn en vleesfond gedurende een halfuur zachtjes in de boter. Bind de ragout van het vuur af met de eidooiers.

Pocheer de timbaal gedurende een halfuur in een gesloten pan au bainmarie in de oven. Neem het deksel van de pan en laat de timbaal nog 10 minuten in de oven staan.

Laat de timbaal iets afkoelen, stort hem op een verwarmde schaal en dien op met tomatensaus.