Home > Recepten

Spaghetti alla carbonara 2

1 stuk bacon

2 eieren per persoon

dikke room eventueel

parmezaanse kaas

spaghetti

veel peper
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Bron: Pietro (rec.food.recipes)

Bereiding

Kook de spaghetti al dente.

Snij de bacon in blokjes en bak 5 minuten zonder olie op medium vuur. Eventueel daarna de room toevoegen, maar niet laten koken.

Giet de spaghetti af en breek dan snel de eieren erover, roer zeer goed om 'roerei' te voorkomen, het ei moet dun blijven.

Voeg bacon en parmezaan toe en flink peper.

Notities

Carbonara komt van het woord carbone (kolen). Volgens een legende is het gerecht bedacht door leden van La Carboneria, een geheime gemeenschap, opgericht door Mazzini, die tegen de Oostenrijkers waren, die Milaan en Noord-Italie hadden bezet. Maar in feite is het een gerecht dat aan mijnwerkens werd geserveerd, het is een eenvoudig, calorierijk gerecht.