Spinazielasagna |
|
1 pak diepvries bladspinazie 125 gram gorgonzola 2 gedroogde Spaanse pepertjes 2 dl crème fraîche 1 potje béchamelsaus 1 ei zout nootmuskaat olie voor invetten 1 pak lasagne naturel 50 gr geraspte belegen kaas ovenschaal |
|
BereidingLaat de spinazie ontdooien in een vergiet en druk het overtollig vocht eruit.Verkruimel de gorgonzola. Verwarm de oven voor op 180ºC (160ºC hetelucht). Hak de pepertjes fijn. Vet de ovenschaal in met olie. Meng de crème fraîche met de béchamelsaus, gorgonzola, ei, nootmuskaat en de pepertjes. Breng op smaak met zout. Houd 1/3 deel van het béchamelmengsel apart en meng de rest door de spinazie Bedek de bodem van de schaal met een laag lasagnevellen. Verdeel hierover 1/3 deel van het spinaziemengsel. Leg hier weer een laag lasagnevellen op en dek af met lasagnevellen. Verdeel de rest van het béchamelmengsel over de lasagne en bestrooi met de kaas. Laat de spinazielasagne midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden. NotitiesLekker met Italiaanse rode wijn |
Home > Recepten