Home > Recepten

Tagliatelle met gamba's in tomaten-cognacsaus

2 uien

peterselie

1.5 lepels olie

2 lepels cognac

6 lepels tomatenketchup

2 theelepels paprikapoeder

1 bekertje crème fraîche

150 g tagliatelle

cayennepeper

2 teentjes knoflook

400 g schoongemaakte gamba's
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Garnalengerechten; Sausjes
  • Bron: NOS-TT Kerstrecepten 1999

Bereiding

Fruit 2 fijngesneden uien met wat fijngeknipte peterselie in 1,5 eetlepel olie ca.4 minuten (niet laten verkleuren). Voeg 2 eetlepels cognac, 6 eetlepels tomatenketchup en 2 theelepels paprikapoeder toe en dit zachtjes tot de helft in laten koken. Zeef de saus, druk het vocht er goed uit.

Saus opnieuw aan de kook brengen en 1 bekertje crème fraïche erdoor roeren. Op smaak brengen met wat cayennepeper.

Tagliatelle (150 g) beetgaar koken.

Pel en halveer 2 teentjes knoflook, bak deze in de hete olie (hapjespan of wok) ca.1 minuut en uit de pan halen.

Bak 400 g schoongemaakte gamba's in de knoflookolie tot ze lichtroze kleuren.

Saus al roerend weer verwarmen.

Schep de pasta in vier diepe borden, leg de gamba's erop en verdeel de saus. Garneren met een toefje peterselie.