Avocadosalade met varkenshaas |
|
30 g boter 1 kg varkenshaas zout peper 2 avocado's 1.5 lepel citroensap 1.5 lepel water 1 lepel peterselie 1/2 theelepel citroenrasp 1/2 theelepel mosterdpoeder 1/2 theelepel suiker 1 teen knoflook kurkuma 1 dl olie zout peper Gebruik het liefst de Hasse-avocado met de donkere bobbeltjesschil |
|
BereidingBestrooi de haasjes met zout en peper en bak ze in 10-15 minuten gaar in de boter. Laat ze uit de pan 10 minuten rusten alvorens ze in plakjes te snijden.Doe citroensap, water, peterselie, citroenschilrasp, mosterdpoeder, suiker, knoflook, zout en peper in een shaker, goed schudden, dan met de olie erbij nog eens schudden. Schik de plakken vlees overlappend op een bord, giet ¾ van de dressing erover en marineer ½ uur. Pel de avocado's, verwijder de pit en snij in dikke plakken. Schik om het vlees en giet de rest van de dressing erover. Serveer op kamertemperatuur. |
Home > Recepten