Home > Recepten

Groentesalade

75 g rode kidneybonen

75 g maïskorrels

75 g haricots verts

1 rode paprika

1 grote ui

1 eetlepel mosterd

1 dl azijn

enkele druppels hot chilisaus

2 dl plantaardige olie

versgemalen peper

zout

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Salades; Mexicaans
  • Bereidingstijd: 1u30
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Laat de kidneybonen en de maïskorrels uitlekken. Kook verse haricots 10 minuten in kokend water met zout, giet ze af en spoel ze koud. Schil de paprika met de dunschiller, snijd de vrucht doormidden en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Pel de ui en snijd deze ragfijn. Meng dit alles door elkaar.

Roer voor de dressing de mosterd glad met de azijn en de chilisaus, roer de olie erdoor en breng op smaak met peper, zout en poedersuiker. Meng deze door de salade. Laat hem minstens een uur intrekken.

Serveer de salade in een mooie glazen schaal op slablaadjes.