Home > Recepten

Haringsalade met advocado en peper

4 dubbele maatjesharingfilets

1 avocado

1 citroen

1/2 komkommer

1/2 bakje tuinkers

kruidenzout

peper

100 g zalmeitjes

2 theelepels groene peperballetjes in eigen vocht

125 ml slagroom

2 lepels mayonaise

4 druppels worcestersaus
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Spoel de haringfilets onder koud water af en dep ze met keukenpapier droog.

Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en bedruppel die met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, snijd hem in dobbelsteenties en meng die door de tuinkers en avocadoblokies.

Breng op smaak met peper en zout.

Plet voor de saus 1 theelepel zalmeitjes en 1 theelepel groene peperbolle- tjes en vermeng ze met de mayonaise, slagroom, Worcestershiresaus en de rest van de peper. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Verdeel de haringfilets over de 4 borden, evenals de avocadosalade, de peperroom en de rest van de zalmeitjes.