Home > Recepten

Kipsalade met avocado

1 kipbouillonblokje

2 maïskipfilets a 125 g

2 avocado's

1 lepel citroensap

5 takjes tijm

5 lepels olie

2 lepels witte wijnazijn

zout

peper

75 g veldsla
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Breng 4 dl water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erin. Kook de kip in 8 minuten gaar.

Snij de avocado in dunne plakjes en besprenkel met citroensap.

Laat de kip iets afkoelen en snij in kleine blokjes.

Ris de blaadjes van de tijm boven een kopje, roer olie, azijn en 1 lepel kipkookvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de veldsla over 4 bordjes, leg op elk bord als een waaier de avocado. Verdeel de kipblokjes erover en besprenkel met de dressing.

Serveren met geroosterd brood.

Notities

Serveer met geroosterd brood