Home > Recepten

Kipsalade met pistachenootjes

1 dubbele kipfilet van 400 g

100 g gepelde pistachenootjes

100 g jong belegen kaas in blokjes

1 appel met schil in blokjes

1/2 kleine meloen in blokjes

1 potje zure room

2 lepels yoghurt

1/2 lepel kerrie

2 lepels notenolie

1 theelepel citroensap

1 bosje fijngeknipte bieslook

1 kropje eikenbladsla
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Koop de kip in 25 minuten gaar in kippenbouillon, laat in de bouillon afkoelen en uitlekken en snij in stukken.

Rooster in een oven van 175° de pistache knapperig in 10 minuten.

Maak een dressing van de zure room, yoghurt, kerrie, olie, citroensap en bieslook.

Scheur de sla kleiner en meng met de kip, appel, meloen en kaas. Op het laatst omscheppen met de dressing en de noten erover scheppen.