Komkommermousse met zalm |
|
1 komkommer 1 blikje zalm 10 gram of 5 blaadjes gelatine 250 ml yoghurt 2 eiwitten zout peper dille |
|
BereidingHou een stukje komkommer met schil achter. Schil de rest en rasp. Er is ca. 2½ dl pulp nodig.Verwijder velletjes, vocht en graten van de zalm, hou wat achter en prak de rest fijn, meng dat met de komkommer. Week de gelatine in koud water. Meng de citroensap met een kopje heet water en los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer hier de yoghurt door, laat afkoelen en lobbig worden. Klop de eiwitten stijf. Meng yoghurt, komkommermengsel en eiwit door elkaar, breng op smaak met zout, peper en dillegroen. Schep in 4 coupes of een schaal en laat afkoelen. Garneer met de achtergehouden komkommer in plakken en zalm. |
Home > Recepten