Kropsla met gr.asperges en warme bacon-eidressing |
|
250 g groene asperges 1 ei 1 grote kropsla 90 g baconreepjes 4 lepels olijfolie 1 lepel natuurazijn 3 lepels droge witte wijn zout peper 6 radijsjes 2 takjes peterselie |
|
BereidingWas de asperges, snij 2-3 cm van de onderkant, halveer ze en kook ze in 10-15 minuten beetgaar.Kook het ei in 10 minuten hard. Verdeel de sla in blaadjes. Bak in een droge koekenpan 2 minuten de bacon en laat op keukenpapier uitlekken. Roer in een steelpan olie, azijn en wijn tot een dressing, breng op smaak met zout en peper. Pel en hak het ei en doe met de bacon bij de dressing. Verdeel de radijs in plakjes over de sla. Verwarm de dressing 1 minuut, niet koken! Schep vlak voor serveren over de sla. Knip de peterselie erboven fijn. NotitiesServeren met quiche lorraine |
Home > Recepten