Home > Recepten

Linzensalade

150 g gedroogde groene linzen

4.5 dl water of bouillon

2 tenen knoflook

3 theelepels grove mosterd

3 a 4 lepels wijnazijn

6 lepels olie

zout

peper

1/4 pekelcitroen

1.5 lepel peterselie
  • Omschrijving recept: Salades

Bereiding

Week de linzen minstens een uur in ruim koud water, giet af en spoel af onder stromend water. Zet op met het water of bouillon en een gepelde en doormidden gesneden teen knoflook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

Maak de vinaigrette door eerst mosterd en azijn te mengen en dan lepelsgewijs de olie erdoor te roeren. Op smaak brengen met zout.

Giet de linzen af verwijder de knoflook en leg de warme linzen in een grote platte schaal. Roer de vinaigrette erdoor.

Snij het vruchtvlees uit de citroen, snij de schil in kleine stukjes. Snipper (niet persen) het 2e teentje knoflook en meng met de citroenschil en peterselie door de linzen. Op smaak brengen met zout en peper.

Koel maar niet ijskoud serveren.