Home > Recepten

Miesalade met tahoe en koriander

4 knoflooktenen

2 lepels gesnipperde gember

1 lepel arachide-olie

1 lepel sesamolie voor de saus

1 lepel chili-olie

2 a 3 theelepels sambal tjampoer

4 a 5 lepels pindakaas

1 dl lichte sojasaus

1 lepel donkere sojasaus

2 lepels suiker

3 lepels rijstazijn

1 bos gesnipperde koriander

1 blok tahoe

250 g Chinese mie

2 lepels sesamolie voor de salade

1 bosje lente-uitjes

3 a 4 lepels grofgehakte pinda's
  • Omschrijving recept: Salades; Deegwaren; Vleesvervangers

Bereiding

Pureer knoflook, gember, oliën, sambal (eventueel), pindakaas, sojasauzen, suiker en azijn tot een dikke saus, eventueel verdunnen met water, op smaak brengen met de sojasaus en rijstazijn. Roer de koriander erdoor. Doe de helft van de saus in een kom.

Snij de tahoe in blokjes, roer door de saus in de kom en marineer een uur.

Kook de mie gaar, giet af en spoel koud af. Laat uitlekken en roer de olie erdoor.

Snij de uitjes in kleine ringetjes en roer door de mie.

Schep vlak voor opdienen de tahoe erdoor met de rest van de saus en strooi de pinda's erover.