Home > Recepten

Mortadellasalade met ham

100 g mortadella

100 g gekookte ham

1 zongedroogde tomaat

1 augurk

1 ui

3 lepels olijfolie

1.5 lepel rode wijnazijn

1 mespunt Dijonmosterd

3 takjes peterselie

zout

peper
  • Omschrijving recept: Salades; Kaasgerechten; Varkensvleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij 100 g Mortadella en 100 g gekookte ham in reepjes van 5 cm.

Snij 1 zongedroogde tomaat in reepjes van 2 cm.

Snipper een augurk en een ui.

Klop 3 lepels olijfolie, 1.5 lepel rode wijnazijn en een mespunt Dijonmosterd tot een sausje. Knip er 3 takjes peterselie over en breng op smaak met zout en peper.

Schep worst, ham, tomaat, ui en augurk door het sausje en laat 2 uur staan.

Notities

Serveer met stokbrood.