Home > Recepten

Salade met gerookte kipreepjes, Oosters

1 cm gember

2 lepels sojasaus

1 lepel vloeibare honing

1 theelepel sesamolie

1 theelepel sambal oelek

100 g gerookte kipreepjes

125 g taugeh

1/2 komkommer

1/2 zakje verse bladselderij
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Breng een pan water aan de kook.

Hak de gember. Roer sojasaus, sesamolie en honing tot een sausje, roer gember en sambal erdoor, schep de kip erdoor en laat 10 minuten staan.

Leg de taugeh in een zeef, schenk het kokende water erover en laat uitlekken.

Schil de komkommer, snij in de lengte door en schaaf in repen. Hak de selderij grof.

Verdeel groente en kruiden over 2 bordjes, schep het sausje met de kip erover.

Notities

Lekker met bolletjes basmatirijst, bestrooid met sesamzaad.