Home > Recepten

Perensalade uit New-Orleans

5 zoete peren niet te rijp

sap van 1 1/2 citroen

40 a 60 g witte basterdsuiker

3 lepels mayonaise

100 g geroosterde gehakte amandelen

kruidnagelpoeder of kardamompoeder

1 kropje sla



In deze salade kunt u de gehakte amandelen desgewenst vervangen door geroosterde geschaafde amandelen die kant en klaar verkrijgbaar zijn.
  • Omschrijving recept: Salades; Amerikaans (New Orleans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de peren, snijd ze overlangs in parten en verwijder het steeltje en het klokhuis.

Snijd de parten in niet te dunne plakken en besprenkel deze met de helft van het citroensap en 40 gr suiker.

Klop de mayonaise op met de rest van het citroensap en schep hier voorzichtig de peren, driekwart van de amandelen en het kruidnagelpoeder door.

Proef de salade en voeg desgewenst de rest van de suiker toe.

Leg de blaadjes sla in vier coupes of schaaltjes en serveer de salade op de sla.

Garneer de salade met de rest van de gehakte amandelen en dien deze direct op.