Home > Recepten

Salade de lentilles tiède (warme linzensalade)

350 g geweekte groene linzen

2 wortels

1 gepeld ui

tijm

1 laurierblad

1 kruidnagel

1 teen knoflook

1 gehakte prei of lente-/bosui

200 g doorregen rookspek in blokjes

1 lepel gehakte bieslook

2 dl walnotenolie

6 lepels sherry of wijnazijn

1 lepel Dijonmosterd

zout

peper
  • Omschrijving recept: Salades; Frans (Elzas)
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Klop walnotenolie, sherry, mosterd, zout en peper voor de vinaigrette in een kom.

Hak 1 wortel. Doe de hele groenten (behalve linzen), laurier en gepelde knoflook in een zakje. Doe ze met de linzen in de pan en doe er genoeg water bij om net onder te zetten. Breng aan de kook en sudder 30-35 minuten. Haal het zakje eruit en giet de linzen af.

Blancheer de gehakte groenten in lichtgezouten kokend water.

Bak het spek knapperig.

Meng vinaigrette, geblancheerde groenten en spek door de linzen, strooi er bieslook over en dien warm op.