Home > Recepten

Salade de poisson tiède (lauwe vissalade)

2 moten kabeljauw van elk 130 g

5 lepels droge witte wijn

zout

1/2 bosje waterkers

1/4 geschilde komkommer

8 groene olijven zonder pit

1 lepel balsamico-azijn

2 lepels olijfolie

peper

1 lepel bieslook
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Frans
  • Aantal Porties: 2

Bereiding

Was de waterkers en schud droog. Gebruik alleen de dunne steeltjes met blad.

Vierendeel de komkommer, haal het zaad weg en snij in stukjes. Snij de olijven in plakjes.

Verwarm de oven met een ovenschaaltje erin op 180°.

Bestrooi de vis met zout. Schenk de wijn in het warme schaaltje, doe de vis erin en maak gaar in 10-12 minuten.

Neem de vis uit de schaal, houd in folie warm in de uitgedraaide en geopende oven, waarin tevens 2 borden worden voorverwarmd (de kou moet er net af zijn).

Giet het vocht uit de ovenschaal door een zeef in een pannetje, kook in tot 1½ lepel en schenk in een kommetje. Roer de azijn erdoor, dan de olie en breng deze vinaigrette op smaak met peper en zout. Maak met de helft ervan de waterkers aan. Verdeel dit over de 2 borden.

Verwijder vel en graten van de vis en leg die in dikke vlokken op de waterkers. Strooi komkommer en olijven ertussen, lepel de vinaigrette erover en bestrooi met peper en bieslook.

Notities

Lekker met warm geroosterd brood en boter