Home > Recepten

Salade met garnalen, geitenkaas en citroendressing

200 g Noorse garnalen

75 g sperziebonen

zout

50 g taugeh

100 g zachte Franse geitenkaas zonder korst

1 lepel citroensap

1 lepel gembersiroop

1 theelepel Franse mosterd

3 lepels slagroom

3 lepels olie

5 takjes koriander

dille

peper

1/2 kropje eikenbladsla
  • Omschrijving recept: Salades; Garnalengerechten; Kaasgerechten; Dressing
  • Bron: Alelrhande

Bereiding

Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Zet ze in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.

Overgiet de taugeh in een zeef met kokend water. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verkruimel de kaas.

Klop citroensap, gembersiroop, mosterd, slagroom en olie tot een sausje. Knip er 3 takjes koriander over. Roer de dille erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Verdeel de sla in stukjes.

Leg achtereenvolgens sla, taugeh en boontjes op 4 borden. Besprenkel met de helft van het sausje. Verdeel de garnalen en kaas erover. Doe de rest van het sausje erover. Knip de rest van de koriander erover.

Notities

Lekker met warme toast en witte droge Mācon Blanc Villages