Salade met garnalen, geitenkaas en citroendressing |
|
200 g Noorse garnalen 75 g sperziebonen zout 50 g taugeh 100 g zachte Franse geitenkaas zonder korst 1 lepel citroensap 1 lepel gembersiroop 1 theelepel Franse mosterd 3 lepels slagroom 3 lepels olie 5 takjes koriander dille peper 1/2 kropje eikenbladsla |
|
BereidingKook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Zet ze in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.Overgiet de taugeh in een zeef met kokend water. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verkruimel de kaas. Klop citroensap, gembersiroop, mosterd, slagroom en olie tot een sausje. Knip er 3 takjes koriander over. Roer de dille erdoor. Op smaak brengen met zout en peper. Verdeel de sla in stukjes. Leg achtereenvolgens sla, taugeh en boontjes op 4 borden. Besprenkel met de helft van het sausje. Verdeel de garnalen en kaas erover. Doe de rest van het sausje erover. Knip de rest van de koriander erover. NotitiesLekker met warme toast en witte droge Mācon Blanc Villages |
Home > Recepten