Home > Recepten

Zeeduivelwangsalade met appel, kerrie&cr.fraîche

3 appels Granny Smith

2 dl creme fraiche

sap van 1/2 citroen

nootmuskaat

1 sjalot

5 g kerrie

1/2 dl fond blanc

1/2 dl witte wijnazijn

1 dl zonnebloemolie

1/2 dl walnotenolie

kropsla

roquette-sla

ezelsoren-sla

900 g zeeduivelwangen

5 g kerrie

45 g paneermeel

2 dl olijfolie
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten
  • Aantal Porties: -1
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Snij één Granny Smith met klokhuis en al op de snijmachine in de breedte in plakken van 2 mm dikte, droog deze in de oven op 95° voor ongeveer 1 uur.

Schil de overige twee appels en snij ze in 5 mm blokjes, doe ze in een pan met de crème fraîche, citroensap en vers geraspte nootmuskaat; aan de kook brengen en af laten koelen op ijs.

Pel en snipper de sjalot, myoteer de kerriepoeder (1 eetlepel = 6 gram) in de helft van de zonnebloemolie, voeg de sjalot toe tot deze glazig wordt. Blus met de fond blanc en azijn. Voeg de andere helft zonnebloemolie en notenolie erbij; af laten koelen.

Was en pluk de sla soorten, dep ze droog.

Maak de zeeduivelwangen schoon, ontvlies ze en bestrooi met zout. Meng de kerrie en het paneermeel, haal de wangen door het kerrie/paneermeel-mengsel; bak ze in de hete olijfolie gedurende ± 4 minuten tot er een krokant korstje op zit. Schep ze uit de pan, passeer de olijfolie door een fijne zeef in een kom.

Haal de sla door de kerriedressing.

Serveren

Doe wat sla in het midden van een bord, lepel de crème fraîche en appel er overheen, schik de zeeduivel er bovenop, lepel een beetje olie over de wangen en garneer met gedroogde appel.

Notities

Wijn: Saltram 1996 Semilon Australië